Overslaan naar content

Ervaren Front Office Manager voor camping in Frankrijk

Op locatie
 • Pont-de-Vaux, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrijk
Receptie

Functieomschrijving

Camping Aux Rives du Soleil****, gelegen in de Bourgogne (FR), is op zoek naar een ervaren Front Office manager die zich wil gaan vestigen in Frankrijk. Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met veel vrijheid, verantwoordelijkheden en doorgroeimogelijkheden? Voel jij je thuis binnen een internationaal team dat volop in ontwikkeling is? Ben jij servicegericht en neem je graag de leiding? Regel jij graag dat zaken soepel en efficiënt verlopen? Wellicht is deze functie dan iets voor jou!

Word jij die nieuwe energieke, mensgerichte en gedreven leider voor ons receptieteam?


Wat ga je doen en wat worden jouw verantwoordelijkheden?

De receptie is de drijvende kracht achter onze camping en jij staat aan het roer. Samen met het team zorg jij er iedere dag weer voor dat onze gasten een ontspannen en onvergetelijke vakantie beleven. Dat begint al bij een nauwkeurige verwerking en afhandeling van alle reserveringen, telefoontjes en mails in ons reserveringssysteem. Hierin ontgaat jou niks en door jouw sterke administratieve en communicatieve vaardigheden is het team ook altijd van alles op de hoogte. Dit maakt het in- en uitchecken van onze gasten een stuk leuker en completer.


Door jouw scherpe oog zien de receptie, de campingwinkel en de verhuurartikelen er altijd keurig uit en zijn de voorraden goed aangevuld. Je draagt de verantwoordelijkheid voor de exploitatie en kwaliteit van onze van 200 kampeerplaatsen, 14 stacaravans, 4 tenten en 4 Coco Sweets. Bij eventuele klachten stap jij naar voren als eerste aanspreekpunt en zorg je ervoor dat de gast weer met een goed gevoel de receptie uitloopt.

Je onderhoud goede contacten met de lokale VVV’s en je zorgt ervoor dat alle toeristische informatie altijd tip top verzorgt is, zowel op de receptie en op onze website als in onze Camping Comfort app.

Je bent goed op de hoogte van wat er verder op de camping speelt en je schakelt en communiceert makkelijk met de andere teams (horeca, animatie, schoonmaak, techniek).

Een kloppende administratie van kasstromen en betalingen zijn eveneens een belangrijk onderdeel van jouw takenpakket. Je rust niet voordat alles goed is verwerkt en je de dagafsluiting foutloos kan verwerken.


Uiteraard doe je dit allemaal niet alleen. Als Front Office Manager ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een internationaal team van 3 á 6 medewerkers. Jij motiveert, controleert en stimuleert de prestaties en betrokkenheid van jouw team. Verder maak je dag-, week- en maandplanningen en roosters en zorg je ervoor dat iedereen altijd precies weet wat er gedaan moet worden. Nieuwe collega’s neem jij onder je vleugels en leid jij op tot vrolijke, gedreven en gemotiveerde receptionisten. Je staat samen met het team op de vloer en bent hét voorbeeld voor het team. Samen weten jullie een fijne en professionele werksfeer te creëren waardoor onze gasten hun vakantie met een onbezorgd en ontspannen gevoel kunnen beginnen. Jouw taak is dus heel divers en uitdagend, met een grote vrijheid in de uitvoering.

Naast bovengenoemde werkzaamheden verwachten we ook dat je meewerkt aan de verdere (commerciële) ontwikkeling van de camping. Je denkt mee over tarieven, acties, arrangementen en marketingactiviteiten en je onderhoudt goede contacten met onze OTA partners.


Uiteraard heb je ook inspraak in het personeelsbeleid en de werving en selectie voor de receptie. Dit alles doe je in samenwerking met onze beheerders. Afhankelijk van jouw ervaring en ambitie bestaat ook de mogelijkheid om binnen het managementteam door te groeien naar (assistent) beheerder. Bij ons staat jouw ontwikkeling dus nooit stil!

Vereisten

Wie ben jij?

Jouw leiderschapskwaliteiten, coachende vaardigheden en positieve energie maken van jou een inspiratiebron voor jouw team. Werkplezier en goede sfeer staan bij jou hoog in het vaandel, en jij zorgt ervoor dat iedereen in zijn kracht staat. Door jouw toegankelijke en empathische houding en jouw expertise, weten collega's dat zij altijd bij jou terecht kunnen met al hun vragen en werk je soepel samen met de andere afdelingen.

Je bent organisatorisch sterk, kritisch, nauwkeurig en altijd in staat het overzicht te bewaren. In hectische situaties neem jij de leiding, houd je het hoofd koel, stel je prioriteiten en neem je waar nodig doortastende beslissingen. Jij hebt een scherp oog voor verbetering en optimalisaties, en weet deze samen met het team door te voeren. Hierbij waarborg je altijd de kwaliteit. Verder ben je transparant en helder in jouw communicatie, heb je oog voor detail en heb je een goed financieel inzicht. Jij weet dankzij jouw ervaring en servicegerichte instelling altijd te zorgen voor een optimale gastenbeleving.

Proactief, daadkrachtig, oplossingsgericht, stressbestendig, sociaal en empathisch, jij bent de rots in de branding in elke situatie.


Daarnaast voldoe jij ook nog aan de volgende criteria:

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt humor en een tomeloze energie
 • Flexibiliteit is jouw tweede naam, met beschikbaarheid van maandag tot en met zondag
 • Je hebt meerdere jaren aantoonbare ervaring in een leidinggevende rol binnen de horeca, leisure of hospitality branche. Dit is echt een must!
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en goede beheersing van de Franse taal. Kennis van de Duitse taal is een pré.
 • Je hebt ervaring met receptie soft- en hardware en betaalsystemen. Kennis van E-Seasons is een pré
 • Je hebt affiniteit met vrije, jonge en creatieve geesten


Wat mag je van ons verwachten?

Je komt terecht in een enthousiast en hecht team dat jouw inbreng en ervaring zeer waardeert. Jouw functie heeft veel afwisseling, vrijheid en verantwoordelijkheid. Samen streven wij naar een open, ontspannen en informele bedrijfscultuur en werken wij hard om al onze gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Je wordt goed begeleid en krijgt de kans om nieuwe talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Wij bieden jou een prachtige werkplek onder de Franse zon waar je een fantastische werkervaring op kan doen, waar je de rest van jouw leven met veel plezier op terug kunt kijken. Kortom, een ervaring om nooit meer te vergeten!


Dit hoort daar natuurlijk ook bij:

 • Een fulltime (jaar)contract (in de zomer zal je meer werken en in de winter minder)
 • Een goed salaris
 • Laptop en telefoon (ook voor privégebruik)
 • Gratis verblijf op de camping, dagelijks een warme maaltijd, een vergoeding van jouw reiskosten en personeelskorting in het winkeltje en de horeca
 • Doorgroeimogelijkheden binnen het managementteam van de camping
 • En, last, but not least…! Ieder jaar organiseren wij aan het einde van het zomerseizoen een geweldige reünie voor het hele team. Eentje om niet te missen!


Beschikbaarheid: per direct


Enthousiast geworden? Dan komen we graag met jou in contact!

Solliciteer nu!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anneke Schreurs, via telefoonnummer +33 752 020744 of via een e-mail naar werkenbij@rivesdusoleil.com

 • Pont-de-Vaux, Frankrijk

of